„Dunjin konak“ nas svojim izgledom i spoljašnim i unutrašnjim, vraća u prošlost. I upravo zbog toga Gordana za svoje goste sprema stara i poneka zaboravljena jela.
Nezaobilazan deo svakog obroka svakako je desert. Kao i za sve ostalo što Gordana sprema, koriste se domaće namirnice, koje zasigurno ima u svakom domaćinstvu. Suve šljive, sir, med, orasi.
Suve šljive se potope u mlakoj vodi da omekšaju, a zatim se napune ovčijim sirom.
Poređaju se u činijicu i preliju rastopljenim medom. Preko toga se pospu mlevenim orasima, a može i kombinacijom mlevenih oraha, lešnika i badema. I desert je gotov. Vrlo jednostavan, za vrlo kratko vreme napravljen, a ukus božanstven.
Preporučujemo Vam da odvojite petnaestak minuta i spremite ovaj desert. I verujte nam na reč, nećete se pokajati.
„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.