-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Petnaest porodica izbeglih iz BiH i Hrvatske dobilo ključeve novih stanova

Ključeve novog doma dobilo je petnaest porodica izbeglih sa teritorije Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, za koje još 2017. godine doneta odluka o dodeli stanova u Novom gradskom centru.

Iako je bilo predviđeno da zgrada bude urađena za 365 dana, zbog grešaka koje su se dešavale na samom početku gradnje, useljenje je kasnilo.

Gordana Miletić je jedna od vlasnica novog stana. Kaže da je u Bor došla daleke 1991. godine.

Zahvaljujem se svima koji su nam omogućili da započnemo novi život pod novim krovom. Puno mi znači stan, u Boru sam osnovala porodicu, imam dva sina i ne rado se sećam proteklih vremena.

Aleksandar Radovanović kaže da je čekao šest godina da reši stambeno pitanje.

Puno mi znači stan, nema ničeg lepšeg od ovoga, imam troje dece. Živeli smo kao podstanari, bilo je teško, ali konačno imamo svoj krov nad glavom.

Milica Vještica se slaže sa novim komšijama da je bilo teško.

Deca su odrastala po tuđim stanovima, stalno u neizvesnosti da li će gazda reći da se seliš. Nije bilo nimalo lako. Godine čekanja su se konačno isplatile.

Svečanosti su prisustvovali Nikola Bertolini, predstavnik Delegacije Evropske unije u Srbiji, Stefani Krauze, predstavnica UNHCR-a, Dušan Kovačević, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru, Vladimir Cucuić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije i Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora koji su i uručili ključeve vlasnicima novih stanova.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here