14 C
Bor
14, apr, 2024

Za obrazovanje u 2002. godini iz gradskog budžeta 204 miliona dinara

Naredne godine velika pažnja biće posvećena predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju, pa će tako iz gradske kase za investicije u oblasti obrazovanja  biti izdvojeno 204 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Rekonstrukcija objekata, fasada, krovova, podova, sve je to potrebno kako bi se podigao nivo i kvalitet obrazovanja. Uporedo ćemo krenuti i sa usavršavanjem samog sistema obrazovanja, znači kupovina računarske opreme, laptopova, savremenih tabli, a razmišljamo da za narednu školsku godinu kupimo lap top računare za naše školarce, istakao je Aleksandar Milikić.

On je još dodao da će se raditi fasada i krov na OŠ Branko Radičević, koja je do sada bila zanemarivana zbog toga što je škola u vlasništvu Ministarstva prosvete i obrazovanja. Dobijena je saglasnost nadležnog ministarstva da grad može da finansira potrebne radove.

Planirani su radovi i u seoskim i u gradskim školama, kao i u obdaništima, a očekuje se da će naredne godine početi izgradnja evropskog vrtića.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here