9.2 C
Bor
20, apr, 2024

Borci za Bor donirali EKG aparate odeljenjima onkologije i produžene nege

Humanitarnom akcijom koju je pokrenuo Dalibor Jović iz udruženja „Borci za Bor“, kupljena su dva nova EKG aparata koja su donirana odeljenjima onkologije i produžene nege Opšte bolnice u Boru.

Pokrenuli smo akciju kako bismo donirali jedan aparat, a sakupili smo novac i kupili jedan trokanalni i jedan šestokanalni EKG aparat. Do sada smo imali više akcija kako bi pomogli bolnici i Domu zdravlja, i ovo nije kraj, nastavljamo dalje, rekao je Dalibor Jović.

U ime službe i pacijenata onkologije na donaciji se zahvalila dr Svetlana Dimitrijev, šef kabineta za hemoterapiju i onkologiju, koja je rekla da će aparat puno značiti pacijentima koji primaju hemoterapiju.

Zahvaljujem se svim ljudima dobre volje, koji su prvo pokrenuli akciju, a zatim u rekordnom roku skupili novac za aparate, naglasila je dr Dimitrijev.

Zbog velikog broja pacijenata na odeljenju onkologije i produžene nege, EKG aparat je neophodan i to je velika pomoć u svakodnevnom radu, istakla je dr Svetlana Golubović Šuput, internista.

Zahvaljujemo se na svim dosadašnjim donacijama udruženja „Borci za Bor“ i onima koje će biti. Nadamo se da ćemo doći do onoga što nama najviše treba, a to je rekonstrukcija ili, najbolje, izgradnja nove bolnice u Boru, naglasila je dr Svetlana Golubović Šuput.

Vrednost donacije je 300 hiljada dinara. Naredna akcija biće pokrenuta za nabavku novih posteljina za Opštu bolnicu u Boru.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here