20 C
Bor
20, jul, 2024

Enigmatika u Boru ima perspektivu

 

Dodnevnu radionicu „Enigmatika – gimnastika uma“, koja za cilj ima upoznavanje mladih sa svetom enigmatike kroz učenje i rešavanje enigmatskih zadataka, organizovali su Turistička organizacija i Enigmatski klub Bor.

Interesovanje za enigmatiku u poslednjih nekoliko godina je prestalo i ovo je prilika da se neki od učesnika radionice učlane u Enigmatski klub, i ne samo da nauče da rešavaju, već da nauče i da prave enigmatske zadatke, rekao je Bora Stanković iz Turističke organizacije Bor.

U dvodnevnoj radionici učestvovalo je više od dvadesetak učenika Ekonomsko trgovinske škole, kojima je na početku radionice bio predstavljen i „Enigmatski bukvar“, autora Radomira Matića i Krste Ivanova iz Enigmatskog kluba Bor.

Enigmatski klub Bor je do juče imao 9 članova kluba, a nakon ove radionice još tri devojke su postale naši članovi. Cilj nam je da edukujemo mlade ljude i zbog toga smo napravili „Enigmatski bukvar“ čije štampanje je pomogao grad Bor, kao i pokretanje našeg sajta, naglasio je Radomir Matić, predsednik Enigmatskog kluba Bor.

Najuspešnije polaznice radionice bile su Milena Arsovka, Teodora Matić, Teodora Đorđević, Kristina Šolajić, Miljana Petrujkić i Jovana Petrović.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here