13 C
Bor
14, apr, 2024

Kreće građevinska sezona, novi trotoari, ivičnjaci i putna struktura

 

Od naredne nedelje kreće uređenje putne infrastrukture u gradu, pre svega izrada ivičnjaka i trotoara, postavljanje behaton ploča na pozicijama gde je to predviđeno javnom nabavkom, a sa povoljnijim vremenskim uslovima počeće i asfaltiranje grada, najavio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Za ovaj projekat izdvojeno je 250 miliona dinara. Biće urađene sve gradske ulice koje nisu urađene u prethodne četiri godine, od Njegoševe, preko starog selišta, Novog selišta, Brezonika, Banjskog polja… Projekat podrazumeva 15 kilometara novog asfalta na ulicama i trotoarima. Od polovine marta  nastavlja se uređenje putne infrastrukture u selima. Za sela je izdvojeno 120 miliona dinara i nastaviće se izrada i novo asfaltiranje atarskih i reonskih puteva, ali i centri sela, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

On je dodao da će se ove godine nastaviti izgradnja vodovodne mreže u Zlotu, Metovnici i D.B.Reci, ali i povećanje kapaciteta vodosnabdevanja ka Slatini i Krivelju, kao i izgradnja novog vodovoda ka Borskom jezeru.

U 2022. godini kreće projektovanje kanalizacije za sela, a uporedo od aprila počinje izgradnja projekta „Čista Srbija“ za koji je grad Bor od Vlade Republike Srbije dobio 80 miliona evra za izgradnju kanalizacione mreže i fabriku za preradu fekalnih otpadnih voda, naglasio je Aleksandar Milikić.

Ovim projektom predviđena je i izgradnja manjih postrojenja u slivu Brestovačke reke i na Borskom jezeru.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here