-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Jednogodišnje stipendije za najuspešnije borske sportiste

Za postignute izuzetne sportske rezultate, grad Bor nagradio je jednogodišnjom stipendijom deset mladih sportista, koji su tokom prošle godine ostvarili zavidne rezultate na takmičenjima.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić kaže da im grad kroz ovakve stipendije pokazuje poštovanje za ono što rade, ali i da klubovima pokazuje poštovanje za sve što su uradili za razvoj sporta u Boru.

Pre tri godine smo imali dve stipendije za mlade sportiste, prošle godine četiri, a ove godine deset. Ove godine budžet za sport je uvećan na 60 miliona dinara, klubovi treba da stvore bolje uslove za razvoj sporta, da deci olakšaju bavljenje sportom. Mi kao Grad ćemo, kao i uvek, investirati u razvoj sportskih objekata, rekvizita i svega što treba i služi za bavljenje sportom, a na našoj deci je da nas svaki put obraduju, kao što nas obraduju i na svakom manjem ili većem takmičenju i u Srbiji, i u Evropi, a i u svetu”, ističe Milikić.

Tijana Ilić i Sara Šainović,  saglasne su da im Jstipendija kao finansijska podrška puno znače, ali da je to priznanje za uloćen trud, kao i podsticaj za još bolje rezultate.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here