-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

Izviđački odred „Radomir Jovanović Čoče“ obeležio 70 godina postojanja

Izviđački odred „Radomir Jovanović Čoče“ koji je prošle godine obnovljen nakon četiri godine pauze, održao je redovnu skupštinu i ujedno obeležio 70 godina postojanja. Na skupštini su izabrani članovi starešinstva i nadzornog odbora odreda, a Aleksandar Trifunović je izabran za starešinu odreda.

Ova godina je bila puna izazova kako za upravu tako i za članove. Odrađeno je dosta akcija sa odredom iz Zaječara, odradili smo odredsko zimovanje sa kolegama iz Obrenovca u Vrnjačkoj banji. Učestvovali smo u raznim akcijama Saveza izviđača Srbije. Radili smo na omasovljenju odreda, tako da imamo novih 80 članova, rekao je starešina odreda Aleksandar Trifunović.

Trifunović je dodao da odred očekuje nastavak  saradnje sa lokalnom samoupravom i resornim ministarstvima, kao i sa svim prijateljima odreda, kako bi deci stvorili bolju i lepšu budućnost kao podlogu za dalja pokoljenja.

Proslavi su prisustvovali i predstavnici drugih odreda iz istočne Srbije, kao i odred „Đorđe Simeonović“ iz Zaječara, koji su naglasili da je saradnja sa borskim kolegama uvek bila na visokom nivou.

Iako smo mi malo mlađi odred, imali smo i zajedničke akcije i zdravo rivalstvo. Trudili smo se da uvek budemo među najboljima, tako da ćemo tu tradiciju nastaviti i dalje, naglasio je Predrag Nicić, starešina odreda „Đorđe Simeonović“ iz Zaječara.

Odred „Radomir Jovanović Čoče“ nastaviće da radi u prostorijama Samačkog smeštaja

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here