14 C
Bor
14, apr, 2024

Ujedinjena opozicija Bora: „Rešavanje problema u javnom sektoru odgovorno i stručno“

.

Problemi JKP Vodovod koji se godinama uvećavaju ostali su u senci problema na koje ukazujemo u JKP Toplana, rečeno je na konferenciji za novinare Ujedinjene opozicije Bora.

Nedostatak adekvatne radne snage, niska zarada zaposlenih, dotrajala mehanizacija i učestali kvarovi, veliki su nedostatak u svakodnevnom poslovanju, naglasio je na konferenciji za novinare Dragan Marković, nosilac liste Ujedinjena opozicija Bora.

Gubitak vode usled curenja na mreći od preko 50 odsto i ogromna dugovanja za utrošenu električnu energiju, kao i problemi sa vodoizvorištima u blizini rudnika, nasleđe su koje se mora sa pažnjom rešavati. Vodovod je preduzeće od opšteg interesa, jer je voda strateški resurs. Mi kao buduća odgovorna vlast želimo da se problemima bavimo na stručan način, odgovorno, bez lažnih obećanja, rekao je Dragan Marković.

Marković je dodao da je veliki deo vodovodne mreže od azbesta i da se mora promeniti, ali da se mora uraditi vodovod prema Zlotu (novim putem) i Gornjanu.

On je podsetio da lokaln vlast oprostil RTB Bor oko 2,5 milijarde duga i time oštetila budžet i građane Bora za jedan godišnji budžet. Obaveza države je da taj iznos vrati građanima Bora, a na taj način bi se javni sektor rasteretio za polovinu svojih dugovanja.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here