20 C
Bor
20, jul, 2024

Mehanizacija JKP 3. oktobar očistila reonske puteve u selu Luka

Sneg koji je tokom prethodnog vikenda padao stvorio je velike snežne nanose na reonskim putevima u selu Luka.

Boban Žikić predsednik saveta MZ Luka ističe da su svi reonski putevi na teritoriji Luke prohodni za saobraćaj.

Ovih dana je čišćeno na strani prema Deli Jovanu, tamo su bili veliki smetovi zbog severo istočnog vetra koji je bio dosta jak. Sada se čisti prema Stolu 1 do keja i međe sa Tandom. Ovde ima devetoro dece koja odovde idu u školu i mislim da je to dovoljno da i ovaj put bude prohodan. Radilo se otežano i ostao je još samo krak prema Crnajki, kaže Boban Žikić.

Osim u selima radnici JKP 3. oktobar u Boru angažovani su i na čišćenju snega u gradu.

Situacija u gradu je dobra, a svi glavni putni pravci su prohodni. Narednih par dana očekuje nas hladno vreme, tako da ćemo biti u režimu zimske službe, a već od naredne nedelje vraćamo se u režim održavanja čistoće na teritoriji grada Bora, koje podrazumeva pranje ulica i čišćenje trotoara, rekao je Radmilo Guševac, direktor JKP 3.oktobar.

Čišćenje snega u mnogome je olakšala novo nabavljena mehanizacija od strane grada Bora, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Od ove godine je uveden novi sistem čišćenja seoskih mesnih zajednica, svako selo ima najmanje jednu mašinu koja čeka u selu i u zavisnosti od potrebe mašina se aktivira. To se koordinira sa predstavnicima mesnih zajednica, naglasio je Aleksandar Milikić.

U JKP 3. oktobar narednih dana se očekuje dolazak novog kamiona smećara, kamion autopodizač, dva kamiona kipera i nova autočistilica.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here