8 C
Bor
18, maj, 2024

Zdravlje građana Bora prioritet Ujedinjene opozicije Bora

Nova bolnica, nova oprema, zapošljavanje novih kadrova i zdravlje građana Bora biće prioritet Ujedinjene opozicije.

U bolnici je problem sa centralnom sterilizacijom, sanitetskim vozilima, ultrazvučnim aparatima, skenerom koji ne radi. To su osnovni dijagnostički aparati koji su neophodni i pacijentima i lekarima. Maltretiranje je kada imate hitan slučaj i pacijenta morate da transportujete sanitetom koji nema svu neophodnu opremu. Dodatni rizik za pacijenta je i putna infrastruktura koja je u jako lošem stanju, naglasio je dr Goran Golubović, kandidat za odbornika na listi Dragan Marković – Ujedinjena opozicija Bora.

Dr Golubović je istakao da je moguće izgraditi novu bolnicu sa novom opremom, jer je trenutna situacija i u bolnici i u Domu zdravlja jako loša. Kako bi se poboljšala  primarna zdravstvena zaštita potrebno je obnoviti gradske i seoske ambulante.

Izgradnja nove bolnice je ogroman projekat, međutim taj projekat će biti i za naredne generacije i za one generacije koje treba da se leče u Boru. Započećemo projekat za novu bolnicu koja će lokacijski biti mnogo bliža Domu zdravlja. Novu bolnicu je moguće izgraditi za 4 do 6 godina sa novom opremom, rekao je dr Goran Golubović.

On je još dodao da će i država pomoći u izgradnji nove bolnice, koja je preko potrebna gradu.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here