14 C
Bor
14, apr, 2024

Mladi i razvoj sporta prioritet Ujedinjene opozicije Bora

 

Položaj mladih i njihova uloga u razvoju grada Bora biće jedan od prioriteta naše koalicije, a posebnu pažnju posvetićemo razvoju sporta, čulo se na konferenciji za novinare Udružene opozicije Bora.

Mi ćemo u okviru Gradskog veća osim člana zaduženog za mlade, oformiti i tim koji će se baviti ovom problematikom. Iniciraćemo osnivanje nestranačkog parlamenta mladih čiji će predstavnici biti partneri vlasti u rešavanju problema mladih. Jedan od pomoćnika budućeg gradonačelnika biće upravo iz redova mladih, istakao je Dragan Marković.

Marković je naglasio da će dečije odmaralište Savača ponovo dobiti na važnosti, a da rušenja stadiona FK Rudar neće biti.

Stvorićemo uslove za unapređenje sportske rekreacije, poisebno dece, omladine i žena sa invaliditetom. Osim izgradnje sportskih objekata i javnih sportskih terena u stambenim naseljima i blizini školskih objekata, bavićemo se i nabavkom sportske opreme i rekvizita. Organizovaćemo sportske kampove za razvoj dece i talentovanih sportista, rekao je Dragan Marković.

Marković je dodao da će planiranim aktivnostima i merama podrške sportu i mladima, Bor biti vraćen na mesto koje zaslužuje u sportu.

Ujedinjena opozicija Bora najavila je i završnu konvenciju, koja će se održati u četvrtak, 24. marta od 18 sati u velikoj Sali Doma kulture.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here