-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Glasno za omladinu:“ Da se glas mladih čuje u lokalnom parlamentu“

Oni su mladi i hrabri ljudi okupljeni oko ideje da se glas mladih čuje u lokalnom parlamentu. Smatraju da mladi treba da budu uključeni u proces odlučivanja, a politika koju zastupaju jeste da više nijedna mlada osoba nesme da napusti Bor!

Borićemo se protiv partokratije i mlade zapošljavati na osnovu njihovih kvalifikacija i kvaliteta, a ne na osnovu partijskih aktivnosti i knjižice! Ne sme biti ucena! Ulaganjem u mlade ulažemo u budućnost, odlučan je Vladimir Stojičević, nosilac liste Mladi u Bor(bi) za opstanak Bora i okolnih sela!

Vlada„Mladi koji žele da pokrenu svoj biznis biće podržani od lokalne samouprave u vidu subvencija i olakšica. Izgradnja novog vrtića je jedino rešenje kako bismo smanjili liste čekanja. Besplatne udzbenike imaće svi osnovci. Mesečnu novčanu pomoć imaće nezaposlene trudnice i porodilje. Pomoć od grada za drugo, treče i četvrto dete. Decu više nećemo lečiti sms porukama, formiraćemo fond za decu obolelu od teških bolesti. Prioriteti se moraju znati, ne možemo rekonstruisati jednu ulicu svake godine, a da nam bolnica nema skener, da lekari rade u katastrofalnim uslovima, a pacijenti borave u nehumanim uslovima“, kaže Vladimir.
Stefan Nikolić ističe da se u omladinu i sport mora više ulagati.
Stefan„Borićemo se za pre svega efikasniji menadžment u sportu. Za unapredjivanje zaštite zdravlja sportista, poboljšati uslove za rad, unaprediti kvalitet rada sa talentima koje naš grad ima. Omladina i naši sportski talenti su naša budućnost i svetla tačka grada. Stipendiraćemo mlade sportiste i ulagati u sportske klubove! Onoliki sportski centar, pa sramota je gledati te prazne tribine godinama“, kaže Stefan Nikolić.

Ekologija je stvar primenjenih tehnologija, a sve savremene tehnologije vode računa o životnoj sredini. Međutim strani investitor koristi tehnologiju sa sredine prošlog veka koja ne ispunjava ekološke uslove, izričit je Dejan Lazar.

DejanZbog uticaja rudarenja na meštane okolnih sela planovi se moraju znati najmanje deceniju u napred. Iz tog razloga potrebno je da strani investitor prilagodi eksploataciju dok se ne ispune uslovi za preseljenje bez velikog psihološkog pritiska na meštane. Zakon o rudarstvu i geološkim istraživanjima zahteva primenu najsavremenije tehnologije i tu nema kompromisa. Nasleđene probleme država i investotor moraju rešavati u dogovoru, a rekultivacija svih degradiranih površina se mora izvršiti, 

Mladi u Bor(bi) za opstanak Bora i okolnih sela! – Vladimir Stojičević,  će se na lokalnim izborima u Boru 3. aprila naći  na broju 9.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here