-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Aleksandar Vučić: „Prioritet za Bor je nova bolnica“

Na konvenciji koju je održala Srpska napredna stranka u Sportskom centru „Bobana Momčilović Veličković“,  govorili su predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i doktorka Danica Grujičić, prva na listi SNS-a za parlamentarne izbore.

Ona je na konvenciji rekla da je budućnost Istočne Srbije u razvoju industrije, zdravstvenog i sportskog turizma, a to se može ostvariti samo ako u Srbiji vlada mir, sigurnost i stabilnost.

Govoreći o razvoju Bora, Aleksandar Vučić rekao je da su za Bor prioriteti nova bolnica, kao i put Bor – Selište. Posle 1. maja počeće rekonstrukcija ovog puta koji je u veoma lošem stanju. Kada je u pitanju nova bolnica, 10 miliona evra je potrebno za izgradnju i isto toliko za novu opremu. On je obećao da će tokom ove godine početi izgradnja nove bolnice u Boru.

„U roku od najviše deset dana od izbora, doći ću u Krivelj, u Slatinu, u Oštrelj, da razgovaram sa meštanima kako bi zajedno našli rešenje za sve probleme koji ih muče. Nisam hteo u vreme kampanje da mi ne bi zamerili kako zloupotrebljavam svoju funkciju. Tražićemo od Kineza da urade sve da naša deca udišu čist vazduh, ali nećemo davati otkaz za 7 hiljada ljudi i njihove porodice zato što je to nečija želja. Rudnici i industrija su podigli ovu zemlju“, rekao je Vučić.

On je još dodao da je u planu da se zajedno sa NIS-om otkupi hotel Jelen na Crnom vrhu i da se napravi novi mali aerodrom. Više pažnje posvetiće se i Borskom jezeru i Brestovačkoj banji, jer su Bor i okolina jedan od najlepših krajeva Srbije.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here