16 C
Bor
13, jul, 2024

SPS: „Socijalna pravda, solidarnost, jednaka šansa za sve“

 

Na konvenciji koju je Socijalistička partija Srbije održala u Domu kulture predstavljeni su kandidati za odbornike u lokalnom parlamentu, kao i kandidati za poslanike u republičkom parlamentu.

Dragan Žikić, predsednik GO SPS, podsetio je Borane šta je ova politička partija do sada uradila u gradu Boru, i upoznao ih sa planovima za naredni period.

Žikić„ Boranima nudimo razvojni program. Bor kao industrijski centar zaslužuje novu bolnicu. Nastavićemo izgradnju druge faze regionalnog vodosistema Bogovina koji obuhvata izgradnju brane i fabriku pijaće vode, izgradićemo vodovod u selu Gornjane i Zlot, završićemo vodovod u Metovnici i Bučju, kao i novu toplanu“, rekao je Dragan Žikić.

On je dodao da će završiti započete projekte, ali i nastaviti sa kapitalnim investicijama koje su važne Boranima.

Socijalna politika je oblast u kojoj je dosta urađeno proteklih godina, rekao je Dobrica Đurić.

Dobrica Đurić„Reči kao što su socijalna pravda, solidarnost, jednaka šansa za sve nisu samo reči. To je duboko upisano u ljudski kod, u naša srca i to je ono što nas definiše pre svega kao ljude, a potom kao levičare. Nastavićemo da radimo, napravićemo novi evropski vrtić, vrtić u Zlotu, napravićemo ustanovu koja se bavi uslugama socijalne zaštite i kreiraćemo savetovalište i stručnu pomoć za ljude kojima je to neophodno“, Istakao je Dobrica Đurić.

Ključni stubovi Socijalističke partije Srbije su patriotski koji štite nacionalne i državne interese, i socijalistički, odnosno veća pažnja onima koji žive od svoga rada, istakao je predsednik SPS i  kandidat za premijera Ivica Dačić.

Dačić„Radnička prava, izjednačavanje plata žena i muškarac, uvođenje socijalnih penzija, subvencije za poljoprivrednike, besplatno školovanje i besplatna zdravstvena zaštita je ono zašta ćemo se zalagati. Mi smo za sistem socijalne pravde i jednake šanse za sve“, naglasio je Dačić.

 

On je još dodao da građani ne mogu da biraju vreme u kome će se roditi, ali mogu da biraju one koji će upravljati u to vreme. Smatra da je svojim zaduženjima koje je obavljao kao predsednik Vlade, ministar unutrašnjih i spoljnih poslova, predsednik Narodne skupštine, pokazao spremnost da odgovorno brine o svim građanima.

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here