14 C
Bor
14, apr, 2024

Od noćas do nedelje u 20 časova izborna tišina

U ponoć počinje izborna tišina pred lokalne, parlamentarne i predsedničke izbore, koji će biti održani u nedelju, 3.aprila i trajaće do nedelje u 20 časova kada se zatvaraju biračka mesta.

Borani će moći da glasaju na 47 biračkih mesta, a pravo glasa za lokalne izbore ima 40.623 birača, dok će za parlamentarne i predsedničke izbore moći da glasa 40.661 upisani birač sa teritorije grada Bora.

Na lokalnim izborima Borani će moći da glasaju za jednu od proglašenih 11 lista, na parlamentarnim imaju mogućnost izbora jedne od 19 lista, dok se na listiću za predsednika Srbije nalaze imena osam kandidata.

Prvi, pre eliminarni, rezultati izbora znaće se najkasnije do 4. aprila u 20 časova, a Gradska i Republička izborna komisija zvanične rezultate treba da objave najkasnije do 7. aprila u 20 sati.

U vreme izborne tišine nije dozvoljeno održavanje predizbornih skupova na javnim mestima, a zabranjena je izborna proaganda i procena izbornih rezultata.

Na 50 metara od biračkog mesta, kao i na samom biračkom mestu zabranjeno je isticanje obeležja i izbornog propagandnog materijala učesnika na izborima.

Prema važećem zakonu za nepoštovanje ovih odredbi raspušta se birački odbor, a glasanje se ponavlja.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here