14 C
Bor
14, apr, 2024

Ekonomsko – trgovinska škola dobila računarsku opremu od „Eurobank Direktna“

 

U okviru projekta „Škola kao nacrtana za Vas”, Ekonomsko-trgovinska škola u Boru, dobila je od „Eurobank Direktna“ donaciju u vidu računarske opreme. Sredstva su prikupljena humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Direktna Veliko srce“, a vrednost donacije je nešto više od 500 hiljada dinara.

Svetlana Radosavljević, direktorica Ekonomsko – trgovinske škole, rekla je da će se računari dobijeni ovom donacijom koristiti na smerovima ekonomskih i turističko hotelijerskih tehničara.

Svetlana RadosavljevićDonacija „Eurobank direktna“ puno znači za našu školu. Naši obrazovni profili su takvi da zahtevaju upotrebu računara. Iako ovo nije prva donacija, svaka donacija je dragocena i ovo je peti računarski kabinet u školi koja ima tri stotine učenika, naglasila je Svetlana Radosavljević.

 

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zoran Kasalović, rekao je da ulaganja  velikih kompanija puno znače obrazovnom sistemu Srbije.

KasalovićKompanija „Eurobank direktna“ je prepoznala značaj ulaganja u obrazovni sistem Republike Srbije i do sada u sedam gradova opremila 9 kabineta i uložila preko osam miliona dinara u informatičku tehnologiju, istakao je Zoran Kasalović.

 

U partnerstvu sa izdavačkom kućom „Laguna“, banka je učenicima Ekonomsko – trgovinske škole omogućila da o različitim temama razgovoraju sa novinarem i piscem Vanjom Bulićem.

V. Bulić

U cilju dostupnosti kulturnih sadržaja i muzejskih postavki pokrenut je i edukativni program „Putujući muzej“ koji školama širom Srbije nudi putovanja kroz srpsku istoriju i kulturu.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here