14 C
Bor
14, apr, 2024

Do kraja meseca biće renovirano devet seoskih ambulanti

 

Ambulanta u selu Luka će do kraja meseca dobiti sasvim novi izgled. Kako bi se poboljšale usluge zdravstvene zaštite i uslovi rada za medicinsko osoblje, u toku je krečenje, renoviranje podova, postavljanje pločica i sređivanje toaleta. Za ove radove iz budžeta grada Bora izdvojeno je 870 hiljada dinara.

pločice

Ovo je korak napred za borsko zdravstvo. Privode se kraju radovi na rekonstrukciji devet seoskih ambulanti, za koje je grad izdvojio 3,2 miliona dinara. Napomenula bih da smo mi jedini Dom zdravlja na teritoriji Istočne Srbije gde su sve ambulante umrežene kako bi se pacijentima omogućile kvalitetnije zdravstvene usluge, rekla je dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, obišao je Luku i istakao je da je obaveza lokalne samouprave da se zdravstvena zaštita omogući svim građanima, kako u gradu, tako i u selima.

Dom zdravlja je dobro organizovao svakodnevni rad u seoskim ambulantama. Tu su medicinske sestre, a doktori dolaze po unapred definisanoj dinamici. To pokazuje da je grad Bor jedan od najrazvijenijih u Srbiji kada je omogućio da svaki naš meštanin, živeo on u gradu ili selu, ima zdravstvenu zaštitu na nivou koji se očekuje od grada Bora, istakao je Aleksandar Milikić

Boban Žikić, predsednik Saveta MZ Luka naglasio je da je jako bitno što je u ambulanti svakodnevno medicinska sestra, jer je u poslednje vreme primetno povećan broj meštana kojima je potrebna medicinska pomoć.

Osim radova na ambulanti, zamenjena je i stolarija na mesnoj zajednici i Domu kulture.

stolarija Luka

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here