-14 C
Bor
22, feb, 2024

Raspisan konkurs za ugradnju solarnih ploča. Grad i Ministarstvo energetike finansiraju 50 odsto

 

Članovi Gradskog veća raspisali su javni poziv za domaćinstva sa teritorije grada Bora, za ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Pravo učešća na konkursu imaju domaćinstva čiji je podnosilac vlasnik objekta ili osoba prijavljena na adresi, a ima saglasnost vlasnika. Drugi uslov je da je objekat priključen na elektrodistributivni sistem i da je iznos za potrošenu električnu energiju na računu za prethodni mesec minimalno 30 kW časa.

Ukupan iznos subvencija je 10 miliona dinara, a sredstva su obezbedili grad Bor i Ministarstvo rudarstva i energetike.

Maksimalan iznos subvencije koju građani mogu da dobiju je 70 hiljada dinara po kilovatu, a sufinansira se najviše šest kilovata postavljenih panela, odnosno 420 hiljada dinara po domaćinstvu, rekao je Igor Janković, član Gradskog veća.
Prijavni obrazac treba da sadrži dokaz o izgradnji objekta pre donošenja propisa o ugradnji solarnih panela, građevinsku dozvolu dobijenu kroz redovan postupak dobijanja dozvole, građevinsku dozvolu dobijenu iz postupka legalizacije ili rešenje o ozakonjenju da je počeo proces legalizacije, fotokopije ličnih karata svih prijavljenih na adresi, a za maloletna lica, fotokopija zdravstvene knjižice.
Uz sve ove obrasce, građani će morati da dostave i profakturu jedne od 12 kompanija sa kojima je grad Bor potpisao ugovor o ugradnji solarnih panela. Nakon podnošenja dokumentacije, komisija koja će se starati o realizaciji projekta ići će u obilazak svih prijavljenih domaćinstava i određivaće broj bodova na osnovu kriterijuma koji su definisani pravilnikom, naglasio je Igor Janković, član Gradskog veća..

Javni poziv će biti otvoren 21 dan, a uslove za prijavu građani mogu videti na oglasnim tabla grada Bora i mesnih zajednica, kao i u prostorijama gradske uprave u Odeljenju za privredu i društvene delatnosti.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here