20 C
Bor
20, jul, 2024

Nova vozila za vatrogasnu službu

Projekat „Vatrogasna služba u prekograničnoj saradnji“ koji je realizovan kroz program IPA Rumunija- Srbija, vatrogasna služba u Boru dobila je tri vatrogasna vozila i jedno vozilo za štab za vanredne situacije.

Tim povodom vatrogasnu službu je obišao Luka Čaušić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnika sektora za vanredne situacije, koji je istakao da će ova donacija značiti veću bezbednost  za građane Bora.

raport vatrogasci

Grad Bor je pokrenuo projekat osnaživanja dobrovoljnih vatrogasnih društava i opremanja i obučavanja poverenika civilne zaštite i upravo je to pravi način saradnje lokalnih i državnih struktura, a korist od toga naravno oseti svi naši građani, istakao je Luka Čaušić.

On je pohvalio vatrogasce spasioce odeljenja za vanredne situacije u Boru i naglasio da su to  ljudi kojima svi moramo odati priznanje za njihov rad.

Vatrogasci su uvek tu za nas kada nam je najteže, da životi svojih prijatelja, komšija, da im budu na prvom mestu, da brinu o njima. Upravo kroz ovakve projekte podižemo kapacitete i resurse tih jedinica, a na nama je da budemo odgovorniji u svemu što radimo, da naši vatrogasci što manje budu na terenu, a da više brinemo o njima kao našim komšijama i prijateljima, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Miodrag Marković, načelnik odeljenja za vanredne situacije u Boru je u ime svih vatrogasaca u Boru i njegovo lično ime rekao da će im ova donacija biti dodatna snaga i motivacija za što efikasniji rad.

Nisu samo vozila pomoć koju pruža grad. Tu je i mehanizacija koja se često koristi prilikom gašenja velikih požara. Naglasio bih da zadnjih godina beležimo sve veći broj mladih kolega, pa su u poslednje tri godine zaposlena 33 mlada vatrogasca, naglasio je Miodrag Marković.

vatrogasno vozilo

Vrednost donacije je 1,7 miliona evra, a 884 hiiljade evra je deo projekta koji je pripao gradu Boru. Osim nabavke novih vozila, opremljen je i štab za vanredne situacije u skladu sa potrebama na terenu.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here