0.7 C
Bor
29, feb, 2024

„Borci za Bor“ podneli tužbu protiv N.N lica za zloupotrebu službenog položaja

 

Grupa građana „Borci za Bor“ održala je  konferenciju za novinare na kojoj su ukazali na niz nepravilnosti prilikom izgradnje parka kod Studentskog doma u Boru. Oni su zbog toga Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru podneli krivičnu prijavu protiv N.N. lica za zloupotrebu službenog položaja pri izgradnji parka.

Uočili smo neke nepravilnosti, tako da je u fakturi koju smo dobili od poverenika za informacije od javnog značaja, za nabavku i transport i razastiranje humusne zemlje mašinskim putem na svim površinama predviđenim za podizanje zelenila, utrošeno 3  miliona i 435 hiljada dinara. Mi posedujemo video zapise i fotografije odakle je ta zemlja dovožena. Zemlja je kopana iza fabrike bakarne žice i kamionima doterivana u park i raspoređivana po celom terenu.  Za sve radove u parku utrošeno je preko 30 miliona dinara, što je po mom mišljenju velika suma za nabavku klupa, rasvete, uređenje staza i sadnju zelenila rekao je Dalibor Jović, predsednik udruženja „Borci za Bor“.

Borci za Bor (2)

Oliver Mitrović iz udruženja „Borci za Bor“ smatra da je ovim učinjen jedan veliki prekršaj i dodaje da su tužilaštvu predočili dokaze koje su dokumentovali.

.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here