17 C
Bor
20, jul, 2024

Donete odluke o sportskim manifestacijama značajnim za grad

 

Članovi Gradskog veća doneli su odluku o sportskim manifestacijama značajnim za grad Bor, kojom su četiri sportske organizacije ispunile kriterijume za finansiranje godišnjih programa.

Marko Nikolić, član Gradskog veća zadužen za sport, istakao je da grad svake godine finansira sportske manifestacije od značaja za grad. Jedan od kriterijuma je i broj učesnika manifestacije i domaćih i inostranih.

Marko NikolićManifestacije koje su ispunile kriterijume za finansiranje godišnjih programa su “Cooper cup” koji organizuje plivački klub Bor, Međunarodni turnir “Srećno”, u organizaciji Džudo kluba, “Memorijal Novica Pauljičić” čiji je organizator Bodi bilding klub Partizan i “Crnovrški polumaraton” u organizaciji Atletskog kluba Bor. Dve manifestacije nisu ispunile kriterijume iz pravilnika koji se odnose na uvrštavanje manifestacije u nacionalni granski savez. Oni će moći da se finansiraju u okviru rekreativnog sporta u godišnjim programima”, naglasio je Nikolić.

Počela je isplata sredstava klubovima za ovu godinu, a uslov za prenos novca su opravdana sredstva za prošlu godinu. Pojedini sportski klubovi još uvek nisu dostavili kompletnu dokumentaciju o pravdanju sredstava, pa će iz tog razloga sredstva za te klubove ove godine biti kasnije uplaćena.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here