-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Kompanija Serbia Zijin Coper brzom reakcijom sprečila materijalnu i ekološku štetu

Zbog sinoćnog pucanja cevovoda, koji transportuje rudnu pulpu od „Novog Cerova“ do kriveljske flotacije, došlo je do izlivanja u Malom Krivelju. Kompanija Serbia Zijin Copper je reagovala i proizvodnja je odmah zaustavljena. Tehničko osoblje obavilo je kontrolu cevovoda i otkrila mesto curenja pored puta u selu Mali Krivelj. Oštećena cev sanirana je za nekoliko sati, a razlivena pulpa je mehanizacijom uklonjena i put je nasipan. Utvrđeno je da rudna pulpa nije ugrozila obližnju reku Valja Mare.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić je sa saradnicima i predstavnicima kompanije Zijin obišao Mali Krivelj , kako bi se uverio da je problem rešen.

Dobili smo informaciju da je juče došlo do manjeg proboja cevovoda koji transportuje pulpu od „Novog Cerova“ do kriveljske flotacije. Takođe, dobili smo i informaciju da je kompanija brzo reagovala i da nije došlo do materijalne štete. Više od 80 odsto zemljišta pored poplavljenog puta je u vlasništvu kompanije. Svaka čast zaposlenima u Zijinu koji su reagovali na najbrži i najbolji mogući način. Nije prvi put da se dešavaju ovakve situacije, jer mi živimo u gradu rudarstva. Ovo je sastavni deo proizvodnje i proizvodnog procesa. Drago mi je da je kompanija to shvatila  i da je reagovala u najkraćem mogućem roku  – izjavio je Milikić.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here