16 C
Bor
12, jul, 2024

Grad Bor domaćin 53. regionalnom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“

 

Grad Bor bio je domaćin 53. regionalnog takmičenja za školarce „Šta znaš o saobraćaju“.

Učestvovalo je 24 dece iz Bora, Negotina i Kladova, koji su nakon testa o poznavanju saobraćaja, svoje umeće na dvotočkašima pokazali i vožnjom bicikala kroz grad, a zatim i na poligonu.

Direktor OĐ Vuk Karadžić, Ivana Pajkić smatra da decu treba podsticati da se takmiče, naročito u okviru saobraćajne sekcije.

Deca su najpre radila test, zatim gradsku vožnju i na kraju poligon spretnosti, odnosno poligon praktičnog ponašanja u saobraćaju. Deca vole ovo takmičenje jer nauče propise i spremni su za buduće izazove, polaganje za vožnju, dodala je Ivana Pajkić.

Kultura saobraćaja je definitivno potrebna i neophodno je decu od najmlađeg uzrasta učiti osnovnim pravilima u saobraćaju, naglasio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Zaista je lepo videti svu tu energiju omladine koja se takmiči, ali ono što je bitnije, pokazuju svoje znanje o saobraćaju. Na prvom mestu je bezbednost i dece i svih učesnika u saobraćaju. Mislim da je ovo prilika da pozovemo naše sugrađane da vode računa dok su u saobraćaju i da poštuju propise i saobraćajne znake, jer na prvom mestu je život, odnosno bezbednost svih naših sugrađana, dodao je Aleksandar Milikić.

biciklisti

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here