0.7 C
Bor
29, feb, 2024

Predstavnici Rotari kluba iz Srbije i SAD posetili Bor

 

Povodom implementacije projekta Global granta „Godine uzleta“ koji je uspešno realizovan, gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, bio je domaćin predstavnicima Rotari kluba iz Bora, Srbije i Sjedinjenih američkih država.

Aleks Reczkovski iz Picvilda u Masačusetsu, zahvalio se na dobrodošlici i  gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo što se realizacijom ovog projekta pomoglo obdaništima u Srbiji i Boru.

Zahvalni smo na saradnji organizaciji USAID, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i naravno Gradu Boru koji nas je doveo ovde, omogućio da radimo zajedno, stvaramo prijateljstva i pomognemo najmlađoj generaciji, naglasio je Aleks Reczkovski.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić je rekao da se saradnja između države, lokalne samouprave i formalnih i neformalnih udruženja može biti na visokom nivou kada se pronađe zajednički interes.

Mi smo imali interes kroz projekat koji su realizovali Rotari internacional, Rotari Srbija i Rotari Bor, opremili smo dva obdaništa zahvaljujući finansijskim sredstvima koja smo obezbedili kroz ovaj projekat. Snaga i energija postoje u dobroj ideji i dobroj organizaciji, vođenju i upravljanjem projektima, istakao je Aleksandar Milikić.

Projektom je za obdaništa u Srbiji dobijeno 65 hiljada dolara, a opremljeno je 26 vrtića.

Opremili smo naj savremenijom tehnikom i nameštajem obdaništa Mali princ i Dečija radost. Nadam se da će se ova saradnja nastaviti i da će biti još projekata kako bi naš grad bio lepši, rekla je Jelena Ristić predsednik Rotari kluba Bor.

Partneri na projektu bili suorganizacija USAID, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grad Bor.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here