-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Novi izgled osnovne škole u Luki. Urađena fasada i nova ograda oko škole

 

Kako bi se podigao nivo i kvalitet obrazovanja u seoskim i gradskim osnovnim školama, nastavlja se rekonstrukcija objekata, fasada, krovova, podova i školskih ograda.

U odeljenju osnovne škole Dušan Radović u Luki, koju pohađa  dvadesetak učenika od pripremnog do četvrtog razreda, postavljena je nova rasveta, urađena je fasada i postavljena nova ograda oko škole. Za ove radove lokalna samouprava izdvojila je dva i po miliona dinara.

Škola Luka

Kada postoji organizacija i dobra koordinacija sa našim pre svega, školama, sa našim mesnim zajednicama, stvari  mogu da idu korak po korak napred i ova škola jeste pokazatelj da kada se dogovorimo i organizujemo, može  da se uredi škola koja u prethodnih 40 godina nije uređivana, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

On je još dodao da je pre dve godine u ovoj školi urađen i novi sistem grejanja, ugrađen je novi kotao, uređene su učionice, saniran je krov i postavljena nova PVC stolarija.

Ovo uređenje škole je od velikog značaja i za učenike i za nastavnike. Ovo je plod uspešne saradnje sa lokalnom samoupravom u cilju razvoja MZ Luka, naglasio je Boban Žikić, predsednik Saveta MZ Luka.

Iz gradskog budžeta za uređenje škole u Luki u prethodne četiri godine izdvojeno je 15 miliona dinara.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here