20 C
Bor
20, jul, 2024

„U svetu mašte“ prva zbirka pesama desetogodišnje Une Mitić iz Bora

„U svetu mašte“ je naslov prve zbirke pesama desetogodišnje Une Mitić iz Bora.

Una je učenica četvrtog razreda OŠ „Dušan Radović“, a njena prva zbirka pesama je samo kruna njenog višegodišnjeg pisanja.  Svoj prvenac sa tridesetak pesama  predstavila je mnogobrojnoj publici zajedno sa svojim drugarima koji su čitali njene stihove.

Inspiraciju za pesme nalazi u prirodi, obožava životinje, svira flautu i član je Kulturno umetničkog društva Bor.

UnaInspiraciju sam našla u prirodi, a motiviše me sve oko nas. Htela sam da to pokažem svima i rešila sam da napišem jednu zbirku pesama. Prvu zbirku pesama posvetila sam tati, koji je u mladosti pisao pesme mojoj mami, rekla je Una Mitić.

Unin talenat za pisanje otkrila je učiteljica Mirjana Božić Kuzmanović koja šalje Unine radove na literalne konkurse.

Veoma sam ponosna na Unu i njen uspeh, a ovaj uspeh je i bio očekivan zato što se gradio četiri godine. Una je četiri godine stvarala i pisala. Ja joj želim da ova njena prva zbirka pesama bude samo jedna u nizu, naglasila je  Mirjana Božić Kuzmanović.

Unina podrška su njeni roditelji, brat i baka, a najveća podrškadolazi od njene majke Maje.

Ja sam najponosnija mama na celom svetu. Ovo je za mene veliki uspeh. Ona je od rođenja bila nekako posebna. Od mene ima svu podršku, naglašava Maja Stevanović, Unina mama.

Radislav Golić, glavni i odgovorni urednik Kulturno izdavačkog centra Srpska kuća iz Požarevca, godinama sarađuje sa mladim piscima iz Srbije, a dugogodišnju saradnju ima i sa osnovnom školom Dušan Radović iz koje su promovisali preko sto mladih pisaca.

Una je najmlađi i jedini pisac koja je objavila zbirku pesama i ovo je istorijski momenat za ovu školu, dodao je Golić.

Una je dobitnik mnogobrojnih nagrada na literalnim konkursima, a ove godine osvojila je drugo mesto na na Opštinskom takmičenju Čitalića, jer osim što voli da piše pesme, Una voli i da recituje .

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here