20 C
Bor
20, jul, 2024

17. Sajam zapošljavanja u Boru obeležio veliki broj poslodavaca i još veći broj ponuđenih radnih mesta

Sedamnaesti Sajam zapošljavanja koji organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje u Boru, okupio je više od dvadeset poslodavaca koji su na postavljenim štandovima pružali sve potrebne informacije o vrsti posla i potrebnim zanimanjima.

Sajam zapošljavanja otvorio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, koji je naglasio da je ovaj Sajam dočekan sa nikada manje nezaposlenih.

Privredni ambijent na teritoriji Grada Bora se poboljšava, postoji mnogo radnih mesta i mnogo kadrova koji se mogu zaposliti. U protekle četiri godine Grad Bor je sproveo brojne mere aktivne politike zapošljavanja. U 2022. godini izdvojeno je 38 miliona dinara za stručnu praksu, javne radove, prvu šansu i podršku mladim preduzetnicima. Kada se udruže država sa privredom, lokalna samouprava i Nacionalna služba za zapošljavanje, onda možemo da stvorimo uslove za rad i za bolji život naših sugrađana, naglasio je Aleksandar Milikić.

Direktor NSZ u Boru, Lidija Načić, istakla je da je Sajam zapošljavanja dobro mesto susreta između poslodavaca i nezaposlenih lica.

Čak 5 kineskih kompanija, čija je primarna delatnost rudarstvo i geologija, iskazalo je potrebu za zaposlenje blizu tri stotine novih radnika. Jedna od njih je i Serbia ZiJin Mining Bor.

kinez Jen Minghui

 „Početkom prošle godine u ovoj kompaniji je bilo oko dve stotine radnika, trenutno je broj zaposlenih dostigao više od osam stotina, a kako je planirano, do kraja ove godine biće više od hiljadu zaposlenih. Naša vrata su otvorena za sve, ne samo za iskusne, već i za mlade obrazovane ljude“, rekao je Jen Minghui, zamenik generalnog direktora za ljudske resure Serbia ZiJin Mining Bor.

Serbia ZiJin Copper je na Sajam zapošljavanja izašla sa sloganom „Budućnost si ti“.

Mirjana Popadić

U potrazi smo za inženjerima automatizacije, elektrotehnike, mašinstva i metalurgije, ali su nam potrebni i kandidati elektro struke sa IV stepenom i iskustvom, vozači teških kamiona, mašinbravari, zavarivači, mašinski tehničari i drugi, istakla je Mirjana Popadić, rukovodilac sektora ljudskih resursa Serbia ZiJin Copper.

Kompaniji Ineks plus potrebno je stotinu radnika fizičko tehničkog obezbeđenja, a privatnim preduzetnicim, Javnim preduzećima i ustanovama potrebni su kuvari, konobari, trgovci, vozači C i D kategorije, asistenti, kao i socijalni radnici i radnici veterinarske struke. Zainteresovanost nezaposlenih lica bila je velika, a njih blizu pet stotina zahvaljujući Sajmu zasnovaće radni odnos.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here