9.2 C
Bor
20, apr, 2024

MEŠ domaćin učenicima i nastavnicima iz Portugalije, Italije, Turske i Bugarske

U okviru međunarodnog Erasmus projekta „Savremene informatičke tehnologije u srednjim stručnim školama“, osam nastavnika i osam učenika srednjih škola iz Portugalije, Italije, Bugarske i Turske,biće narednih pet dana gosti  Mašinsko elektrotehničke škole u Boru. Tim povodom je u Skupštini grada organizovan prijem, na kome su razgovarali sa gradonačelnikom Bora.

 „Velika mi je čast i zadovoljstvo što su danas Mašinsko elektrotehnička škola i Grad Bor domaćini jednog sjajnog Tempusovog projekta „Inovacija informacione tehnologije u modernoj VET školi“. Ovo je prilika da se mladi ljudi na jedan kreativan način, rad, druženje, bave ozbiljnim informatičkim alatima i razmene svoja znanja i iskustva, a ujedno upoznaju neka nova viđenja kako se to radi u drugim zemljama u Evropi i okruženju“ naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Do sada su realizovane tri obuke, a cilj projekta je upoznavanje učenika sa učenicima, nastavnika sa svojim kolegama iz inostranstva, ali i razmena iskustava i znanja.

„Gostima koji su kod nas došli sprovodimo obuku vezanu za mikro–tik računarske mreže. Do sada smo imali prilike da pošaljemo i mi naše nastavnike i učenike u Tursku i Bugarsku gde su bile obuke iz programiranja i kreiranja WEB sajtova i u Portugaliju gde je bila obuka 3D štampe“, rekao je Ivan Milutinović nastavnik računarskih mreža u Mašinsko elektrotehničkoj školi.

Za goste će narednih dana osim obuke biti organizovan i obilazak Lepenskog vira, Brestovačke banje, Feliks Romulijane i Golupca. Naredna obuka biće u septembru gde će Italija biti domaćin, a projekat se završava u oktobru.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here