8 C
Bor
18, maj, 2024

„MOST“ i „POKS“ imaće zajednički odbornički klub u Gradskom parlamentu

Kandidati za gradonačelnika Bora na izborima održanim u aprilu, Milivoje Janošević iz Vlaške stranke „Most“ i Slaviša Mladenović ispred „Pokreta obnove Kraljevine Srbije“ (POKS), potpisali su sporazum o formiranju zajedničkog odborničkog kluba u Gradskom parlamentu.

„Naš odbornički klub zvaće se „Naš grad, naša sela“ i imaće pet odbornika. Sa prijateljima iz POKS-a ćemo imati zajednički odbornički klub, zajedničku odgovornost pred građanima i zato je Most i formiran, da premosti sve razlike i drago mi je da je POKS to prepoznao“, rekao je Milivoje Janošević.

Potpisivanje sporazuma 

„Mi smo jedni druge prepoznali u najkonzistetnijoj političkoj platformi koju sa nekom strankom možemo da  imamo i zbog toga smo sačinili ovaj sporazum o zajedničkom nastupanju“, naglasio je Slaviša Mladenović.

Milivoje Janošević je najavio i potpisivanje koalicionog sporazuma sa Srpskom naprednom strankom i naglasio da „MOST“ ulazi u vlast ne zbog toga što postoji „dil“ sa SNS-om, već zbog toga što je suština bavljenja politikom da se preuzme odgovornost.

„Da li sam stavio svoje ime na kocku – jesam, da li sam na taj način nekoga povredio – verovatno jesam, a da li sam nekoga izdao – nisam“, naglasio je Janošević i dodao da zbog ovakve njegove odluke, on i njegova porodica poslednjih dana doživljavaju neprijatnosti.

 Prema rečima Janoševića, nakon razgovora sa vrhom SNS-a, „MOST“ će dobiti mesto zamenika gradonačelnika (na kojem će biti on, a ujedno će biti zadužen i za seoske i gradske mesne zajednice), mesto zamenika predsednika Skupštine Grada, kao i jednog člana u Gradskom veću.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here