9.2 C
Bor
20, apr, 2024

SNS, SPS i „Most“ činiće vladajuću većinu u lokalnom parlamentu

Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i Vlaška stranka „MOST“, potpisale su koalicioni sporazum o daljoj saradnji u naredne četiri godine.

Saradnja ove tri političke opcije biće koncipirana između ostalog na razvoju komunalne infrastrukture, nastavku razvoja putne infrastrukture, vodovoda i kanalizacije, izgradnji nove toplane, dečijih igrališta, nove bolnice, kao i razvoju turizma, rekao je na zajedničkoj konferenciji za novinare, gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

„Naš dogovor je da ćemo odgovorno i predano raditi svoj posao i poštovati i stranke i funkcije zbog kojih smo ušli u postizbornu koaliciju. Hvala Vlaškoj stranci Most i Socijalističkoj partiji Srbije što su razumeli politiku Srpske napredne stranke, a mi obećavamo da ćemo razumeti njihovu politiku i njihove programe u daljem radu“, naglasio je Aleksandar Milikić.

On je ujedno pozvao sve političke opcije da se uključe u rad budućeg parlamenta i svojim idejama i sugestijama kako bi  Bor i okolna sela bili lepši za život.

Dragan Žikić iz Socijalističke partije Srbije naglasio je da je cilj njihove stranke bio ulazak u vlast, i da će zajedno sa SNS i Vlaškom strankom Most ući u relizaciju programa koji je ujedinio sve njihove programe.

„Siguran sam da će ova koalicija funkcionisati na najbolji mogući način u interesu građana, povećanju životnog standarda, u razvoju grada i sela. Pokrenućemo i neke stare projekte, pre svega regionalni projekat izgradnje vodosistema Bogovina, odnosno početi sa drugom fazom, tj. početi sa izgradnjom brane“, naglasio je Žikić.

U izbornu kampanju „Vlaška stranka Most“ ušla je kao opoziciona stranka, ali su rezultati izbora pokazali da niko ne može sam, rekao je Milivoje Janošević.

„Dogovorili smo se da preuzmemo odgovornost i da posao koji je započet ubrzamo. Ja sam siguran da ćemo sa novom Vladom i predsednikom Republike Srbije, pored stvari koje će grad raditi iz sopstvenog budžeta, dogovoriti granice rudarenja i rešiti problem preseljenja sela ugroženih rudarenjem“, dodao je Milivoje Janošević.

Na osnovu koalicionog sporazuma, novi (stari) gradonačelnik će biti Aleksandar Milikić, pomoćnik gradonačelnika Milivoje Janošević, dok će Dragan Žikić nastaviti da obavlja funkciju predsednika Skupštine.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here