17 C
Bor
20, jul, 2024

Aleksandar Milikić ostaje gradonačelnik Bora i naredne četiri godine

Aleksandar Milikić, dosadašnji gradonačelnik, ostaje na čelu Grada Bora i naredne četiri godine.

Na današnjoj konstitutivnoj sednici gradske Skupštine, većinom glasova usvojen je predlog da funkciju gradonačelnika i u naredne četiri godine obavlja Aleksandar Milikić iz Srpske napredne stranke.

Milikić skupština„Velika je odgovornost, četiri godine sam imao priliku da upravljam i odgovaram građanima Bora. Imamo još četiri godine, jedan ozbiljan mandat i mnogo stvari koje trebamo rešiti. Veliki su izazovi pred nama, mi moramo nastaviti razvoj i sela i grada u popunosti ravnopravno. Podsetiću da smo u prethodne četiri godine asfaltirali 150 km puteva iz sopstvenog budžeta, izgradili 67 km vodovoda, sređivali seoske Domove, škole i to je veliki posao. U narednom periodu ćemo više prići građanima, otvoriti vrata Grada i ići u naša sela i mesne zajednice da pravimo planove razvoja i to nam je prioritet“,  rekao je Aleksandar Milikić u prvom razgovoru sa novinarima nakon imenovanja na mesto gradonačelnika Bora.

On je u svojoj izjavi rekao da će Grad napredovati, rešavaće se problem nove toplane, vodosnabdevanja, ali isto tako će se raditi na podizanju kvaliteta kulturnih sadržaja i razvoju turizma.

Za njegovog zamenika većinom glasova izabran je Milivoje Janošević iz Vlaške stranke „Most“, dok će funkciju predsednika Skupštine i dalje obavljati Dragan Žikić iz Socijalističke partije Srbije, koji je i u prethodnom sazivu vodio lokalni parlament.

Žikić skupština„Nije mala stvar biti predsednik Skupštine, velika je odgovornost. Iskustvo koje je iza mene i mojih saradnika obećava da ćemo na pravi način upravljati ovom Skupštinom, očekujući da će odbornici biti korektni i konkretni u svojim nastupima. Bez poštovanja jednih prema drugima nećemo imati kvalitetan rad Skupštine. Verujem da će saradnja sa novo izabranim članovima Gradskog veća biti dobra u inetersu građana, a ne u interesu nas pojedinaca“, naglasio je Dragan Žikić.

Njegov zamenik biće Ivan Vučković ispred Vlaške stranke „Most“. Na današnjoj sednici izabrani su i članovi Gradskog veća, kao i sekretar gradske Skupštine.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here