-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Kompanija Zijin Copper donirala reanomobil službi Hitne pomoći u Boru

Služba hitne pomoći borskog Doma zdravlja donacijom kompanije Zijin Copper dobila je danas savremeno ambulantno vozilo – reanomobil

Novo ambulantno vozilo (2)

Ključeve vozila čija je vrednost 6,5 miliona dinara direktorki borskog Doma zdravlja dr Vesni Radosavljević, predao je zamenik generalnog direktora Zijin-a Džejson Džang, koji naglasio da je kompanija za unapređenje zdravstvene zaštite na teritoriji Bora do sada izdvojila blizu 12 miliona dinara.

 

uručenje ključeva

„Kompanija Serbia Zijin Copper se uvek pridržavala koncepta društvene odgovornosti kako bi razvojem rudarske industrije omogućila prosperitet društvene zajednice. Uvek je bila posvećena pružanju podrške razvoju društvenih preduzeća u Srbiji i promovisanju zapošljavanja“, naglasio je Zou Gang, zamenik generalnog direktora.

Direktor Doma zdravlja dr Vesna Radosavljević, zahvalila je kompaniji na donaciji i rekla da je ovim gestom Zijin još jednom pokazao da je odgovorna kompanija koja osluškuje potrebe lokalne sredine i koja brine o javnom zdravlju svih građana, a ne samo njenih zaposlenih.

Načelnik Hitne pomoći dr Vesna Bućan Mihajlović, naglasila je da za 33 godine koliko radi, Hitna pomoć nije imala ovako opremljeno sanitetsko vozilo.

Dr Vesna Bućan Mihajlović

“Sanitet je kompletno opremljen, počevši od EKG aparata, aspiratora, defibrilatora, aparata za merenje pritiska, boce sa kiseonikom i uređaja za hlađenje i zagrevanje infuzionih rastvora. Sanitet karakteriše i konfornost, da ako je potrebno može se uraditi reanimacija, osposobljen je imobilizacionim materijalom, kardiološkom stolicom i ono što bih posebno istakla je prsluk za saobraćajni traumatizam“, naglasila je dr Vesna Bućan Mihajolović.

Ceremoniji uručenja donacije prisustvovali su i predsednik opštine Majdanpek, Dragan Popović i direktor majdanpečkog Doma zdravlja Dragan Fudulović, koji je sa rukovodiocem majdanpečkog ogranka Serbia Zijin Copper, Branislavom Tomićem, potpisao pismo o namerama da se istovetna donacija obezbedi i Domu zdravlja u Majdanpeku.

potpis za reanomobil

 

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, istakao je da će u narednih nekoliko dana stići i medicinska oprema za koju je iz gradskog budžeta izdvojio 90 miliona dinara.

 

Ovo je velika stvar za grad Bor i pokazatelj da kompanija Zijin pored toga što dobro radi, brine o dobrim platama, pored toga što puni budžet grada Bora, ume i zna da se bavi i brine i o društvenoj odgovornosti, u ovom slučaju o zdravstvenom sistemu, o ekologiji i svemu onome što je sastavni deo naših života“, istakao je Aleksandar Milikić.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here