14 C
Bor
14, apr, 2024

Radnik borske flotacije pretučen dok je pokušavao da spreči krađu otpadnog bakra

Radnik borske flotacije, M.M. (55), pretučen je jutros prilikom pokušaja da spreči krađu otpadnog bakra.

U pogonu drobljenja ove fabrike, gde se odvaja hladan materijal, M.M. su napale dve osobe i nanele mu povrede u predelu lica, zbog čega je zbrinut na Odeljenju trijaže borske Bolnice. Radnik se oseća dobro, ali je zadržan zbog detaljnog ispitivanja, s obzirom na to da su ga napadači više puta pesnicama udarili u glavu.

Lopovi preko dana

Nakon što su pretukli M.M. koji nije hteo da im pokaže gde je sakrio prethodno “tipovan” plen, lopovi batinaši su se ponovo vratili u flotaciju sa namerom da nastave sa krađom, ali ih je bahatost koštala privođenjem.

Prema podacima Sektora za bezbednost i zdravlje na radu, prošle nedelje registrovano je 375 osoba koje su u 58 navrata pokušale da ukradu oko 800 kilograma raznog bakarnog materijala.

„Karakteristično je to da se u poslednje vreme napadi na imovinu kompanije dešavaju tokom dana i da u takvim „akcijama“ učestvuje sve veći broj maloletnika i žena“, rekao je rukovodilac ovog sektora Saša Perišić.

Kompanija Serbia Zijin Copper najoštrije osuđuje bilo kakav vid nasilja, pohvaljuje radnika M.M. za revnosnost prilikom očuvanja imovinske bezbednosti kompanije, i poziva sve relevantne državne institucije da suzbiju zločin i krađe, a pravosudne organe da ubrzaju pregled, vođenje i procesuiranje ovakvih slučajeva i strogo kazne vinovnike.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here