13 C
Bor
14, apr, 2024

Održana dvanaesta „Pasuljijada“ u kampu na Borskom jezeru

Dvanaesta, tradicionalna manifestacija „Pasuljijada“,  koja se svake godine održava u kampu na Borskom jezeru okupila je ove godine deset ekipa koje su se takmičile u kuvanju pasulja.

kotlić

Zamenik gradonačelnika Bora, Milivoje Janošević sa saradnicima obišao je takmičare na Pasuljijadi i rekao da će lokalna samouprava i nadalje podržavati ovakve manifestacije koje promovišu grad Bor.

učesnici pasuljijade

„Grad Bor će učiniti sve da naše prelepo Borsko jezero i okolinu, Zlotsku pećinu i  Stol, da sve to unapredimo. Poseban akcenat ćemo baciti na Brestovačku banju, Savaču, Crni Vrh i Dubašnicu“, rekao je Janošević.

 

Zoran Stojić, predsednik Kapm karavaning kluba Bor, koji je bio inicijator manifestacije, istakao je da ovogodišnja Pasuljijada ima po prvi put međunarodni karakter, jer su se među učesnicima našli i jedan takmičar iz Zambije i jedan iz Kolumbije. S obzirom da se svake godine uvećava broj učesnika, u avgustu će se u kampu na Borskom jezeru organizovati i „Gulašijada“ gde se očekuje učešće petnaestak ekipa.

„Samim dolaskom zamenika gradonačelnika, gospodina Janoševića manifestacija je dobila na značaju. Poslednjih godina lokalna samouprava nam je puno pomogla u razvoju kampa, napravili smo još 50 novih mesta koje ćemo uskoro useliti, tako da se nadamo da će ovo biti najbolji kamp na Balkanu“, istakao je Zoran Stojić.

Stevan

Najmlađi učesnik „Pasuljijade“ bio je osmogodišnji Stevan koji je svesrdno pomagao svojoj ekipi, dok Kolumbijac, Erhe Martnez, koji je u Bor došao pre tri godine, nije krio svoje oduševljenje atmosferom, gostoljubivošću i lepotom kampa i Borskog jezera.

Najuspešniji takmičari „Pasuljijade“ nagrađeni su peharima i medaljama.

medaljepehari

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here