-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

OŠ Stanoje Miljković u Brestovcu obeležava 155 godina postojanja

Osnovna škola Stanoje Miljković u Brestovcu ove godine obeležava 155 godina postojanja i rada. Školu pohađa dve stotine učenika od kojih je 181 učenik  i devetnaestero dece pripremnog  predškolskog programa. Pored matične škole postoje još dva osmorazredna izdvojena odeljenja u Metovnici i Šarbanovcu i jedno četvororazredno odeljenje na Timoku.

Direktor škole Aleksandar Vlahović, naglašava da je prethodni period zabeležen uspesima i da ova školska godina nakon korone daje rezultate u ostvarivanju nastavnih planova i programa.

priredba škola Brestovac

„Ove godine su naša deca posebno uspešna na takmičenjima svih nivoa. Dvadeset devet plasmana na Okružna takmičenja, 16 plasmana na Republičkom nivou takmičenja i već sada 5 osvojenih Republičkih nagrada za našu školu jesu veoma značajan uspeh. Ove godine posebno smo aktivni u oblasti ostvarivanja  programa Tehnika i tehnologija i sport, koji tradicionalno u našoj školi dobija posebno mesto i značaj“, naglasio je Vlahović.

Kalendarom takmičenja Ministarstva prosvete još nije završen godišnji ciklus takmičenja, tako da se očekuje još nagrada ovih vrednih osnovaca.

Nedavno je u ovoj školi zahvaljujući lokalnoj samoupravi uređena fiskulturna sala, a u planu je postavljanje ograde kako u matičnoj školi, tako i u školama u Metovnici i Šarbanovcu.

„Grad će nastaviti da pomaže uređenje škola kako u gradu tako i u selima. Osim uređenja škola, lokalna samouprava svake godine izdvaja sredstva za nabavku knjiga za učenike od prvog do četvrtog razreda“, istakao je Milan Stojanović, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje.
Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here