-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Imenovani pomoćnici gradonačelnika i dodeljeni resori članovima Gradskog veća

Na prvoj sednici Gradskog veća, nakon konstituisanja nove gradske vlasti, usvojen je predlog Rešenja o zaduženju članova Gradskog veća za određene oblasti i imenovani pomoćninici gradonačelnika Bora.

Pomoćnici gradonačelnika u novoj izvršnoj vlasti biće Nikola Marić koji će biti zadužen za oblast lokalne samouprave i mesnih zajednica, Boban Stojanović, za oblast turizma, javnih ustanova i kulture i Gojko Džaković, koji će preuzeti oblast zdravstva i javnih preduzeća.

Novi tim

Nova zaduženja dobili su i članovi Gradskog veća.

Igor Janković, oblast infrastrukture na teritoriji grada Bora

Marko Nikolić, oblast omladine i verskih zajednica

Srećko Zdravković, oblast projekata i ekologije

Milan Stojanović, oblast prosvete i demografskog razvoja

Milena Stanojković Kožović, oblast kulture i informisanja

Tamara Paunović, oblast socijalne zaštite i rodne ravnopravnosti

Danijel Aleksić, oblast vanrednih situacija i saobraćaja

Dejan Dulović, oblast sporta

Nenad Kračunović, oblast poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Na prvoj konferenciji za novinare nove izvršne vlasti koja je održana nakon sednice Gradskog veća, gradonačelnik Aleksandar Milikić je predstavio svoj tim.

„Ovaj tim će u narednom periodu potpuno odgovorno biti na usluzi svim našim sugrađanima i u gradu i u selima, voditi računa o boljem i efikasnijem radu javnog sektora i izvršavati sve naloge zakonodavne vlasti, tj. Skupštine grada, dasvati predloge budžeta i predloge razvoja svega onoga što smo počeli da radimo u prethodnom periodu“, naglasio je Aleksandar Milikić.

Gradonačelnik je dodao da kreće rebalans budžeta koji će biti na javnoj raspravi gde će javna preduzeća i ustanove, udruženja građana, škole  i svi zainteresovani moći  da uzmu učešće u kreiranju budžeta.

„Nastavićemo sa prijemom građana, ovih dana ćemo krenuti po seoskim i gradskim mesnim zajednicama, udruženjima građana, javnim preduzećima, da razgovaramo sa ljudima i da bolje slušamo njihove zahteve“, rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Zamenik gradonačelnika, Milivoje Janošević, je rekao da je svestan odgovornosti koju nosi njegova funkcija.

„Imam dovoljno energije, ceo tim ima energije i siguran sam da zajedno sa ovim mlađim ljudima koji su budućnost ovoga grada i svih sela, mislim da možemo da uradimo dobre stvari za dobrobit svih građana“, reako je Janošević.
Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here