-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

Savet za bezbednost: Prioritet bezbednost dece u saobraćaju

Članovi Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Bora razmatrali su predloge programa za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima za 2022.godinu, kao i Strategiju bezbednosti saobraćaja na putevima grada Bora sa Akcionim planom.

Danijel Aleksić, predsednik Saveta, rekao je da se radi na projektno tehničkoj dokumentaciji za uređenje zona škola, pre svega u selima i strategiji bezbednosti saobraćaja koju je uradio Auto moto savez Srbije. Strategija bezbednosti saobraćaja podrazumeva analizu stanja bezbednosti na putevima i procenu rizika

„ U gradu su po projektu na tri mesta u blizini škola postavljeni merači brzine. Lokacije gde su postavljeni merači brzine su lokacije predviđene projektom u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji. U narednom periodu nam sledi i uređenje ostalih zona škola“, rekao je Danijel Aleksić.

Za ove merače brzine iz budžeta je izdvojeno milion i 350 hiljada dinara bez PDV-a.

Aleksić je dodao da je grad uspeo da uradi i rekonstrukciju postojećeg video nadzora. Rekonstrukcija se ogleda prvenstveno u novoj savremenoj tehnici, kako bi se dobili kvalitetniji snimci, a oprema bila funkcionalnija.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here