-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

„Zijin Mining“ i „Zijin Copper“ doniraće borskim osnovcima knjige i rančeve, a srednjoškolci odlikaši će dobiti stipendije

 

Grad Bor je danas sa kompanijom „Zijin Minning“  potpisao Ugovor o donaciji udžbenika za 1 645 učenika od petog do osmog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Bora, kao i 3 324 školskih rančeva za sve učenike osnovnih škola, dok će kompanija „Zijin Copper“ donirati stipendije za 50 učenika srednjih škola u vrednosti od 700 američkih dolara.

Zamenik generalnog direktora kompanije „Zijin Mining“, Gan Yonggang, istakao je da u Kini postoji projekat nade, čija je svrha da pomogne učenicima iz siromašnih i ruralnih područja i obezbedi im uslove za školovanje, a u okviru kojeg je izgrađeno 15 444 „škola nade“.

„Nastojimo da sličnu zamisao realizujemo u Boru, pa smo zato i odlučili da ovaj projekat nazovemo „Projekat Zijin-a za budućni razvoj obrazovanja“. Mi ćemo nastaviti da gradimo bliske veze i održavamo dobre odnose sa svim slojevima borskog društva, dok će nam ovaj program poslužiti kao prilika da zajedno ispišemo nove stranice jedne lepše budućnosti grada Bora“, istakao je Gan Yonggang.

Kineska poslovica „Jaki mladi ljudi će državu učiniti jakom. Ukoliko omladina napreduje i država će napredovati“ važi i u Srbiji i zato se osnovnom obrazovanju pridaje veliki značaj, rekao je  zamenik generalnog direktora kopanije „Serbia Zijin Copper“, Zou Gang.

„Obrazovanje mladih je važno za budućnost države. Kao preduzeće sa sedištem u Boru mi se iskreno nadamo da ćemo dati skroman doprinos razvoju osnovnog obrazovanja u Boru. Ovaj plan nije samo radi dece 6 hiljada zaposlenih u kompaniji, već je u službi svih građana“ , rekao je  Zou Gang

 

Grad Bor je sad jedan od gradova u Srbiji sa najvećim privrednim rastom u kome je prosečna plata 86.700 dinara, a zarada u kompaniji Zijin 107 hiljada dinara. U prethodnom periodu kompanija je imala razumevanja za oblast zdravstva, socijalne zaštite, brige o deci i omladini i ovim projektom danas pokazala je još veću društvenu odgovornost, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

„Siguran sam da ćemo zajedničkim radom u narednom periodu postaviti standarde ne u Boru, nego u celoj Srbiji kako i na koji način treba da se ponašaju kompanije koje posluju na teritoriji Srbije“, naglasio je Aleksandar Milikić

Ukupna vrednost ove donacije iznosi oko 30 miliona dinara.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here