14 C
Bor
21, apr, 2024

Prvim rebalansom budžeta najveća uvećanja kod programa komunalne delatnosti

 

Članovi Gradskog veća usvojili su predlog odluke o prvom ovogodišnjem rebalansu budžeta. Od početka godine prihod je uvećan za 29,15 odsto, na osnovu poreza na zarade, poreza na  imovinu kao i naknade za korišćenje resursa i rezervi mineralnih sirovina, tako da budžet sada iznosi 4,86 milijardi dinara.

Najveće uvećanje je kod programa komunalne delatnosti, rekla je Zorana Gajić, načelnik Odeljenja za finansije i dodala da promena nije bilo jedino u  programu poljoprivrede i ruralnog razvoja.

„Najveće uvećanje je kod tekućih subvencija javno komunalnim preduzećima i u odnosu na prvobitnu odluku o budžetu ima uvećanje od 184 %, odnosno za 668 miliona dinara. Kapitalna ulaganja su uvećana za 131 milion, odnosno 10,35 odsto. Planirano je i zanovljavanje opreme i mašina za javno komunalna preduzeća Vodovod i 3. oktobar, kao i sredstva za redovno  funkcionisanje direktnih i indirektnih korisnika budžeta”, rekla je Zorana Gajić.

Novina u budžetu je million dinara za rad onkološke komisije pri zdravstvenom centru Kladovo na osnovu njihovog i zahteva Doma zdravlja u Boru. Uvećani su i iznosi za usluge dnevnog boravka, personalnog asistenta i pomoć u kući za decu sa posebnim potrebama, dodala je Zorana Gajić.

Rebalansom budžeta uvećaće se sredstva za projekat izrade betonskih i montažno – demontažnih rampi, kao i guseničare, platforme i lift za bazen za invalide.

Za aktivne mere zapošljavanja biće izdvojeno dodatnih dva miliona i 400 hiljada dinara I 9,9 miliona dinara za novu meru samozapošljavanja za kategoriju teže zapošljivih lica.

U okviru kratkoročnog akcionog plana za smanjenje zagađenja vazduha planira se nabavka opreme i aparata za rad toksikološke laboratorije u Opštoj bolnici u Boru i to u iznosu od 13 miliona dinara.

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here