17 C
Bor
20, jul, 2024

U seoskim mesnim zajednicama prioritet škole

Na zajedničkom sastanku predstavnika seoskih mesnih zajednica i lokalne samouprave razgovaralo se o daljem radu i koorinaciji između grada i sela, ali i svim problemima koje treba rešiti.

U narednom periodu nastaviće se asfaltiranje i nasipanje atarskih puteva, uređenje verskih objekata, ambulanti, a prioritet će biti uređenje seoskih osnovnih škola.

„Pošto su direktori zaboravili te škole grad Bor mora da se pozabavi i tim problemima, ali i direktorima. Nije posao direktora da samo drži nastavu, nego da vodi računa i o uslovima obrazovanja naše dece u seoskim školama. U prethodne tri godine uložili  smo 350 miliona dinara u uređenje škola, ali su svi gledali da opreme matične škole, a malo njih uređivalo seoske. Zato sada Grad Bor preduzima kompletnu inicijativu inicijativu da brinemo o stolariji, fasadama, grejanju i dečijim igralištima u seoskim školama, naglasio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Izbori za nove savete mesnih zajednica biće organizovani na jesen, rekao je gradonačelnik i dodao da očekuje da će novi saveti uz pomoć gradske uprave uspešnije rešavati nastale  probleme.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here