7 C
Bor
18, maj, 2024

Divlje deponije i nedostatak parking prostora najčešći problemi u gradskim mesnim zajednicama

Predstavnici lokalne samouprave održali su danas zajednički sastanak sa predstavnicima mesnih zajednica, ovoga puta gradskim.

Većina problema u svim gradskom mesnim zajednicama je gotovo identična, divlje deponije, nedovoljno parking prostora, saobraćajna signalizacija. Gradonačelnik Bora je podsetio da je u protekle četiri godine asfaltirano i rekonstruisano 150 kilometara puteva, urađeno blizu 70 km vodovodne mreže i da je na taj način poboljšan  standard građana i u gradu i u selu.

„ Koliko god da radimo, uvek je potrebno da se uradi još nešto i mi prihvatamo obavezu i političku odgovornost da još više radimo na tome što od nas traže ljudi iz mesnih zajednica. Na prvom mestu je opšti interes koji je potreba naših sugrađana. Mesna zajednica to gleda na jedan svoj način, nekako mi se čini da su se prethodnih godina saveti mesnih zajednica stavili pre svega u funkciju politike i nekih ličnih interesa, nego interesa građana i zbog toga smo mi pravili budžete u dogovoru i na zborovima u mesnim zajednicama i radili prijeme naših sugrađana u mesnim zajednicama“, rekao je Aleksandar Milikić.

Sastanci sa predstavnicima seoskih i gradskih mesnih zajednica održavaće se svakog meseca dok ne budu izabrani novi saveti, a predstavnici lokalne samouprave će obići svaku mesnu zajednicu i sa meštanima razgovarati o potrebama i planovima razvoja, infrastrukturi i problemima sa kojima se suočavaju.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here