16 C
Bor
12, jul, 2024

Nakon uspeha na međunarodnom festivalu, nagrade i sa republičkog takmičenja

 

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, sa saradnicima organizovao je prijem za polaznice etno radionice Centra za kulturu u Boru koje su osvojile  tri prva i jedno drugo mesto na XIX internacionalnom „onlajn“ festivalu „DONNE IN MUSICA 2022“.

Uz nesebičnu pomoć i podršku osnivača i dirigenta Etno radionice, Tamare Glišić, ove talentovane devojke osvojile su i pet prvih nagrada i laureat u kategoriji dueta na Republičkom takmičenju.

Žiri festivala sačinjavali su istaknuti pedagozi iz Jordana, Španije, Nemačke, Kine, Luksemburga, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, a na rezultate se čekalo dugo, kaže Anđelija Čerkasov.

„Spremale smo se jako dugo s obzirom da nam je ovo prvo takmičenje na nekom međunarodnom festivalu. Za ovakav uspeh potrebno je dosta mukotrpnog rada i odgovornosti, a pre svega dosta ljubavi, morate i telom i dušom da budete u tome“ kaže Anđelija.

Nakon festivala „DONNE IN MUSICA“ usledilo je i republičko takmičenje za koje su se devojke spremale od prošle godine.

„Za republičko takmičenje nastavnica nam je dala da izaberemo pesme koje nam se sviđaju i koje nam odgovaraju. Naravno nastavnica uvek nađe one pesme koje odgovaraju nama i našem glasu. Postigle smo dobre rezultate i bile smo presrećne“, ističe Nađa Kozić.

Tamara Glišić koja je osnivač Etno radionice naglašava da je ovo tek početak i da će ove devojke tek nizati uspehe.

„Uložen je veliki rad, velika ljubav i ove devojke su ponos i dika, a ja sam jako ponosna na njih, jer nam je cilj da promovišemo lepe stvari iz našeg grada“ naglasila je Tamara Glišići dodala da je ovaj uspeh došao i zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa Centrom za kulturu u kome je i osnovana Etno radionica.

Boban Stojanović, pomoćnik gradonačelnika Bora čestitao je devojkama Etno radionice na postignutim rezultatima i poželeo uspeh u daljem radu.

„Saradnja sa Centrom za kulturu ispred grada Bora i mentora Tamare Glišić je pravi put koji treba da se neguje i u budućnosti. Postignutu rezultati su velika privilegija, nadam se da će tako i da nastave“ istakao je Stojanović.

Milica Filipović na probe dolazi iz Žagubice. Putovanje joj nije problem jer  ljubav prema pevanju i druženje sa devojkama iz Etno radionice su za nju zadovoljstvo.

„Od malena me je privlačio etno zvuk, jer to ne može svako da peva. Imam veliku podršku roditelja i drugova iz škole, jer kroz pesmu najlakše možemo da iskažemo osećanja“, kaže Milica.

Etno radionica ima blizu 40 članova, a planovi su da se u rad radionice uključe i muški vokali.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here