-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

Manifestacija „Igre bez granica“ za osnovce održana u Metovnici

 

U organizaciji učiteljskog društva i mesne zajednice Metovnica, održana je šesta po redu manifestacija „Igre bez granica“. Blizu dve stotine učenika od prvog do četvrtog razreda družilo se i nadmetalo u igrama brzine i spretnosti na terenima osnovne škole Stanoje Miljković u Metovnici.

obruč

Radmila Petković, predsednik učiteljskog društva zahvalila se Gradskoj upravi, domaćinima i kompaniji „Serbia Zijin Mining“ za pomoć u organizaciji igara.

„Kompanija „Serbia Zijin Mining“ je dala novčana sredstva za nagrade učesnicima. Od tih sredstava su kupljene lopte i slikovni i crtački materijal“, naglasila je Radmila Petković.

Pored sportskog takmičenja osnovci su imali priliku i da obiđu seoska domaćinstva i upoznaju se sa životom na selu.

„Cilj nam jeda kako deci iz sela priblićimo iste uslove koje imaju deca iz grada, tako i deci iz grada prućimo ono što imaju deca na selu“, rekao je Marko Nikolić, član Gradskog veća i dodao da će Gradska uprava podržavati ovakve manifestacije koje su vezane za decu.

Domaćini Igara bez granica bili su mesna zajednica Metovnica i osnovna škola Stanoje Miljković iz ovog sela.

„Meni je drago da je naša škola centar dešavanja, kako kulturnih tako i obrazovnih i sada sportskih. Dok živi škola, živeće i selo“ naglasio je Dejan Marković, predsednik Saveta mesne zajednice Metovnica.

U igrama bez granica učestvovalo je devet osnovnih škola sa teritorije Bora, a kao gost i jedna osnovna škola iz Zaječara.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here