-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

 Grad Bor deseti put domaćin Strongmen takmičenja

 

Zvanično Državno prvenstvo Strongmen saveza za 2022. godinu održano je u Boru, a učestvovalo je osam najboljih takmičara iz Srbije.

Takmičilo se u šest disciplina, vučenju kamiona težine 7,5 tona, podizanju tereta na piramidu, nošenju tereta (jaram) od 340 kg, okretanju gume od 390 kg, nošenju kofera težine 270 kg, kao i dizanju balvana.

Prvih pet takmičara će se direktno kvalifikovati na Balkansko prvenstvo, koje će biti  održano u Boljevcu, 3. jula,  rekao je Milan Belić, podpredsednik Strongmen saveza Srbije.

“Očekujemo jako kvalitetno Balkansko prvenstvo u kome će osim naših učestvovati ioš desetak inostranih takmičara. Nakon Balkanskog prvenstva u najavi je Strongmen Liga šampiona, koja će se održati tokom dva dana u Kikindi i Novim Kozarcima”, naglasio je Belić I dodao da se očekuje ućešće dva naša takmičara i desetak najjačih ljudi sveta.

Generalni pokrovitelj prvenstva bili su grad Bor i Sportski savez grada Bora.

“Grad je uvek podržavao ovakve manifestacije I drago nam je das mo ugostili takmičare iz cele Srbije. Kad vidim ovu sliku gde je plato prepun dece i ljudi, to nam je podstrek da iz godine u godinu ulažemo sve više sredstava za razvoj sporta”, naglasio je Marko Nikolić, član Gradskog veća.

Najuspešniji takmičar bio je Vladimir Bulatović iz Kikinde, drugo mesto pripalo je Vladanu Živkoviću,  takođe iz Kikinde, dok je trećeplasirani bio Marko Vučić iz Niša.

Na strongmen prvenstvu, grad Bor je predstavljao Nemanja Čvorović koji je u ukupnom plasmanu osvojio četvrto mesto i obezbedio plasman na Balkansko prvenstvo.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here