-12 C
Bor
22, feb, 2024

Gradsko veće o završnom računu i subvencijama za poljoprivrednike

 

Na sednici Gradskog veća između ostalog usvojen je predlog Odluke o završnom računu budžeta grada Bora za 2021. godinu, za koji je revizorska kuća dala pozitivno mišljenje.

Ukupno ostvareni tekući prihodi i primanja su 3,58 milijardi dinara, tekući rashodi i izdaci su 2,73 milijarde, što je suficit od 840 miliona dinara, rekla je Zorana Gajić, načelnik odeljenja za finansije.

„Dosta izvornih prihoda je ostvareno preko sto odsto, neki od njih su porez na imovinu obveznika koji ne vode poslovne knjige, porez na prenos apsolutnih prava, naknada za korišćenje resursa i rezervi mineralnih sirovina, komunalna taksa, naknada za zaštitu i unapređenje životne sredine, doprinos za uređenje građevinskog zemljišta. Najveći prioritet u izvršenju rashoda imali su korišćenje roba i usluga, kao i rashodi za zaposlene, a najmanje izvršenje rashodi za socijalnu pomoć“, istakla je Zorana Gajić.

Usvojeni su i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na Odluku JKP Toplana i JKP za stambene usluge, kako bi se omogućila nabavka energenata za narednu grejnu sezonu.

Podržan je i predlog za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja kojom bi se ove godine iz budžeta grada izdvojilo  45 miliona dinara, kako bi se povećala sredstva za subvencije poljoprivrednim proizvođačima.

Članovi Gradskog veća usvojili su izveštaje o radu Narodne biblioteke, Muzeja rudarstva i metalurgije, Centra za kulturu, Predškolske ustanove za decu Bambi, kao i Centra za socijalni rad.

O svemu ovome završnu reč daće odbornici na narednoj sednici Skupštine grada.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here