-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Za sufinansiranje programa energetske efikasnosti 18 miliona dinara

 

Na sednici Gradskog veća usvojen je predlog Odluke o raspisivanju konkursa za učešće privrednih subjekata za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centarlnu pripremu potrošne tople vode, na teritoriji grada Bora.

Program energetske sanacije realizuju grad Bor i Ministarstvo rudarstva i energetike, a iz gradskog budžeta za ovaj projekat je izdvojeno 18 miliona dinara, rekao je član Gradskog veća, Igor Janković.

„Program obuhvata sedam mera, zamenu stolarije, ugradnju fasade, zamenu oštećenog krovnog pokrivača, nabavku i instalaciju kotlova na gas ili bio masu, zamenu postojeće instalacije za grejanje, nabavku i ugradnju toplotnih pumpi i prateće instalacije, kao i nabavku i ugradnju solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode. Izdvojeno je 18 miliona dinara, zato što je interesovanje građana najveće baš za ove mere“ naglasio je Janković.

Poziv je otvoren 20 dana od dana objavljivanja poziva, a mogu se prijaviti sve kompanije koje ispunjavaju uslove definisane pravilnikom, sa teritorije cele Srbije.

Nakon potpisivanja sporazuma sa izabranom kompanijom koja će izvoditi radove, biće raspisan poziv za građane. Rok za realizaciju projekta je 1. mart naredne godine.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here