-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

NOVI LAPARASKOPSKI STUB ZA OPŠTU BOLNICU U BORU

Opštoj bolnici u Boru isporučen je novi laparaskopski stub najnovije generacije.

laparaskopski stub

Ovo je samo jedan od aparata za koji je novac obezbedila lokalna samouprava, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, prilikom posete Opštoj bolnici.

Kako bi nivo zdravstvene zaštite podigli na viši nivo iz gradskog budžeta smo izdvojili nešto više od 90 miliona dinara za kupovinu skenera, laparaskopskog stuba, ultrazvučnog aparata i novih neophodnih uređaja kao što su holteri, merači pritiska, sterilizatori i EKG aparati. Krajem avgusta, početkom septembra meseca stići će i novi skener, tako da će se unaprediti kvalitet zdravstvenih usluga za lečenje Borana”, naglasio je Aleksandar Milikić.

 

Još jedan skener za borsku bolnicu obezbediće Ministarstvo zdravlja, tako da će se skratiti lista čekanja, rekao je gradonačelnik i dodao da će lokalna samouprava i dalje raditi na podizanju nivoa zdravstvene zaštite Borana.

“Ono što nama kao lokalnoj samoupravi predstoji u narednom period je da u dogovoru sa ministarstvom dogovaramo i rešavamo jeste broj zaposlenih u zdravstvenim ustanovama. I sami vidimo da je nedostatak u svim granama medicine, i lekara i zdravstvenih radnika koji treba da brinu o pacijentima. Mi ćemo razmotriti mogućnosti kako da stimulišemo mlade lekare i tehničko osoblje da ostanu u Boru”, rekao je gradonačelnik.

Novi aparat će znatno olakšati rad lekarima, ali i brži oporavak pacijentima nakon operacije, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

“Postojeći laparaskopski aparat je star, a broj grana koje se bave laparaskopskom operativom je u porastu. Za sada se laparaskopske operacije obavljaju na ginekologiji, urologiji i hirurgiji”, rekao je dr Joksimović, i dodao da će se dobijenim aparatom skratiti vreme čekanja za operaciju.

I dr Joksimović je istakao da je nedostatak kadrova problem sa kojim se sreće i Zdravstveni centar u Boru. Iako se na specijalizaciju ne čeka dugo, sve manje lekara sa specijalizacije se vraća u Bor.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here