14 C
Bor
14, apr, 2024

Vicešampionke na prijemu kod gradonačelnika Bora

Za vicešampionke ženskog omladinskog rukometnog kluba, koje su proteklog vikenda na Državnom prvenstvu održanom u Šapcu, organizovan je prijem u Skupštini grada.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić je rekao da je veoma ponosan na uspeh mladih rukometašica i da veruje da se među njima sigurno nalaze i buduće reprezentativke.

Jako sam srećan, odavno mi se nije desilo da se ovako lepo osećam iako smo do sada imali mnogo veće rezultate i mnogo veće šampione, ali danas smo imali jednu mladost,  energiju, budućnost kada je u pitanju borski sport. Osetila se ta energija gde deca zaista žele da naprave nešto u sportu, u rukometu. Nije medalja sve. Medalja su ova deca i medalja i pobeda naša su deca od 16 godina koja razumeju borbu za svoj grad, za svoje mesto, “ naglasio je gradonačelnik.

On je još dodao da će grad Bor nastaviti da pomaže razvoj sporta kao i do sada i da veruje da će ih naredne godine videti u Super B ligi.

Sabina Šerifi, mlada rukometašica se zahvalila trenerima koji su ih pripremali za ovo prvenstvo, ali i pohvalila sve rukometašice koje su igrale na Državnom prvenstvu.

„Pokušale smo da osvojimo, nismo uspele, ali se nadam da ćemo sledeće godine uspeti. Po meni su ovo tri najlepša dana u mom životu“, rekla je Sabina.

Kapiten ekipe Jovana Pujicić je naglasila da im je prvenstvo bilo priprema za Državno takmičenje.

„Imale smo prelepu energiju, verovale smo da možemo da postignemo nešto više. Uspele smo u tome, vratile smo se sa medaljom. Za početak je to srebrna, ali sledeće godine će se devojke truditi da to bude zlato“, istakla je Jovana.

Trener ŽORK, Jelena Kostić sa ponosom kaže da su devojke u Šapcu u najboljem svetlu predstavile i svoj klub i grad Bor.

„Izuzetno sam ponosna na sve devojke. Borile su se maksimalno, što u prvenstvu, što u Ligi mlađih kategorija, što je na kraju rezultiralo medaljomna Državnom prvenstvu. Bile su izuzetne, borbene, energične i stvarno mi je bila čast da im budem trener i da ih vodim“, naglasila je Jelena Kostić.

Mlade rukometašice svoju energiju prenele su i na publiku koja je u Šapcu zdušno navijala za njih i bodrila ih tokom finalne utakmice. Ovo je najveći uspeh u istoriji kluba za kategoriju rukometašica uzrasta do 16 godina, pa su osvojene srebrne medalje još sjajnije.

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here