17 C
Bor
20, jul, 2024

Dragan Marković: „Građani su prevareni po ko zna koji put“

 

Dragan Marković je na konferenciji za novinare u ime odborničke grupe Ujedinjena opozicija, podsetio Borane da je prošlo dva meseca od obećanja predsednika Aleksandra Vučića da će posetiti najugroženija sela zbog širenja rudnika.

„Građani su prevareni po ko zna koji put. Građanima ugroženih sela se nude nacrti planova preseljenja, neka nova nada. Šta će za desetak godina biti sa Borom i okolnim selima, ova vlast još nije saopštila, niti ima bilo kakvo pouzdano rešenje“, rekao je Marković.

On je još dodao kako priče o ogromnom budžetu služe samo za skretanje pažnje građana sa nagomilanih problema. Loše asfaltirani putevi, trotoari, projekat rekonstrukcije bolnice, izgradnja novog stadiona, stanje u javnom sektoru su problemi koji se godinama ne rešavaju.

Svetlana Anđelković, odbornica Ujedinjene opozicije apelovala je na Gradsku vlast da više pažnje obrati na obrazovni sistem, pre svega u osnovnim školama.

„Po gradu se prenose glasine da će neko u nekom određenom trenutku spojiti škole, što gradske, što seoske. Koristim priliku da zamolim Gradsku vlast da u ovu priču uključi pre svega škole, moje kolege, prosvetne radnike, roditelje i stanovnike seoskih mesnih zajednica gde se planiraju spajanja odeljenja, spajanje predmeta, koji će ionako urušen obrazovni sistem dovesti do provalije, da nećemo moći nazad“, naglasila je Svetlana Anđelković.

Na konferenciji za novinare rečeno je da niko nije protiv dobrih predloga za Bor i da je opozicija proteklih godina davala predloge, ulagala amandmane, tražila dopunu dnevnog reda, ali da to vladajuća koalicija nije uvažavala.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here